MATW

Met Auto Te Water

Jaarlijks komen er in Nederland zo’n 700 – 800 automobilisten met hun auto in het water terecht. Gelukkig meestal alleen met materiele schade tot gevolg. Maar soms toch ook met persoonlijk letsel en in het ergste geval zelfs met dodelijke afloop. Vaak weten mensen niet precies hoe ze dienen te handelen bij een dergelijke situatie. 

Tijdens deze Cursus leer je hoe om te gaan met dit soort situaties en verschillende scenario’s.

 

 

De Cursus

Veelal is paniek en angst de grootste oorzaak van ernstig letsel en in sommige situaties zelfs de dood van de inzittenden als een auto te water raakt

Tijdens de Cursus “Met Auto te Water” wordt door middel van een demo-auto in het zwembad geoefend in het verlaten van een te water geraakt voertuig.

De instructeurs leren u de diverse manieren waarop een voertuig verlaten kan worden, waardoor de kans op overleven vergroot wordt. 

Uiteraard staat bij deze cursus de veiligheid op de eerste plaats. Wij beschikken over een goed opgeleide instructiegroep waaronder rescue-duikers en duik-instructeurs.

Iedereen die een beetje kan zwemmen kan deze opleiding volgen om zo zijn of haar overlevingskansen te vergroten en kennis hierover te verrijken. Dit wordt gedaan door theorie en praktijk met elkaar te combineren met een echte auto die daadwerkelijk te water gaat. Er zal daarbij ook aandacht worden besteed om de andere inzittenden ook te kunnen redden in een dergelijke situatie.

Het Cursusprogramma bestaat uit 3 onderdelen

1

Theorie

In de theorie worden diverse hulp- en veiligheidsmiddelen behandeld. Per groep worden er daadwerkelijk autoruiten gebroken en gordels doorgesneden met de hulpmiddelen en er wordt over auto-technische zaken uitleg gegeven.

2

Praktijk

Hierbij zal je per 2 personen daadwerkelijk in een auto te water belanden waarbij op verschillende manieren geleerd wordt hoe je de auto kunt verlaten.

3

Inzittenden Redden

In dit gedeelte zul je inzittenden uit een te water geraakt voertuig gaan halen. Hierbij kan het voorkomen hoe je deze inzittende ook kunt beademen.